sobota 24. augusta 2013

Detektívka

Kedysi dávno behal chlapec po Košiciach, ktorý sa tituloval mocný nezbedník. Mal veľa kúzelných schopností. Napríklad posielal ľudí do verejných domov a z nejakého záhadného dôvodu nechápal, kde sa stala chyba. Ako je možné, že oni toho človeka stratili? Ako je možné, že sa mu prestali zdôverovať? Život, ako hovorieval Maxim Gorkij, bola jeho univerzita.

Šarmantný mládenec mal dôverného priateľa, ktorý mal tiež pozornú vlastnosť. Donútil ostaných ľudí pýtať sa nasledujúcu otázku. Prosím, odpovedajte. Ak ste u kamaráta, cítite potrebu platiť za chleba? Moja odpoveď by mala romantický charater, preto mi nebolo dovolené právo sa k tomu vyjadriť.

Obe chlapčiská sa túlali Košicami a boli si verní. Nakupovali v najlacnejších výpredajoch, vŕtali si do kolena kvôli peniazom a vyvreskovali na dievčatá ako s nimi chcú súložiť. Potom ich partnerky trpeli, že v posteli nedokážu uspokojiť ich. (Bodaj by nie, sex je strašné svinstvo, keď človek pri tom myslí na iného človeka, napríklad na Jadranku.)

Jedného dňa sa Dvaja kamaráti na život a na smrť rozlúčili. Bolo to nejako na inzerát alebo ja už neviem ako. (Jedna verzia uvádza, že Gabčík a Kubiš boli trosky podľa jedného z nich a preto sa rozišli na dobro.) Ďalší deň našli jedného z nich v žihľave a mal otvorené oči. Lekárka Mudr. Mária z Cottbuskej ulice diagnostikovala, že ho asi nechala frajerka a že si urýchlene musí nejakú nájsť, lebo bude celý život smutný. Vraj je v tranze a treba ho nechať tak. Predpísala mu penicilín. Viete, drahí čitatelia, ja vám niečo prezradím. Nie som odborník na medicínu, ale mŕtvemu už penicilín nepomôže. (Hoci, pleseň robí s ľudským telom veľké veci.)

Policajti začali vyšetrovať. Najprv podozrievali rodinu (predsa len, mal s nimi dlhy, kradol im 5 000 korún, aby mohol chodiť s Bojovným Jánom na Kavečiansky hrad), potom neprajcu parašutistov. Ale ten mal svedkov. Vtedy, keď sa stala vražda to mocný radca verejných domov nevydržal a šiel do verejného domu on.

Ako to vyriešili policajti? Smrť kokosovým likérom, to bola príčina smrti.

PS: Spis som prepísal a preložil z mongolského jazyka, preto obsahuje veľké chyby. Inšpektor vyšetrovania sa volal Puťy muťy.

PPS: Nech vás sprevádza láska k cirkvi!


PPS: Príbeh je plný vášne, odporúčam pri ňom sledovať Manuelu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára